Felújították a bezárt kocsmát: tanoda működik benne

2019. április 13-án nyitották meg ünnepélyesen a Kecskeméti Református Egyházközség Műkerti sétány 38. szám alatti Missziós Házát, melyben helyet kap a hátrányos helyzetű gyerekek és családok integrációját szolgáló Hajnalcsillag Tanoda és a Pancsinelló Játszóház.

„Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta”

Fekete Károly püspök a Wáli István Református Cigány Szakkollégiummal együtt látogatta meg a Szegedi Fegyház és Börtönt.

Imák a megváltó szabadulásért

Az Országos Református Cigánymisszió 2014 óta szervez imanapot a Nemzetközi Roma Naphoz kapcsolódóan (az esemény idén április 6-án, szombaton volt), kevesen tudják azonban, hogy előbb a pálhalmai, majd baracskai büntetés-végrehajtási intézetekben tartott alkalmakból sarjadt ki a több száz református romát megmozgató találkozó ötlete. A rácsok közül azóta is, minden évben hallani Isten dicsőítését – idén visszatértünk Baracskára, hogy megtapasztaljuk a fogvatartottak szívhez szóló imáit az európai cigányságért, egymásért, testi-lelki szabadulásért.

A Belügyminisztériumhoz került a társadalmi felzárkóztatás irányítása

Május 1-jétől a Belügyminisztériumhoz kerül a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárság, ezzel pedig a társadalmi felzárkózási intézkedések felügyelete.

Babindák István: Ez így nem jó...

A költészet napján cigány költők verseiből adunk közre válogatást.

Bari Károly: Hazánk

A költészet napján cigány költők verseiből adunk közre válogatást.

Horváth Rajmond: Kígyóballada (előadja Ignácz Vivien)

A költészet napján cigány költők verseiből adunk közre válogatást.

Káli-Horváth Kálmán: Vers vagyok (a szerző felolvasásában)

A költészet napján cigány költők verseiből adunk közre válogatást.

Békésségben Istenért, egymásért, önmagunkért

Tudósítás az Országos Református Cigánymisszió VI. Imanap és Találkozójáról.

„Ne féljetek magyarok, itt vannak a cigányok!”

A „Fekete március”-ként történelemkönyvekbe vonult 1990-es, marosvásárhelyi konfliktusban egy csapat magyarajkú cigány sietett a fegyvertelenül tüntető magyarok segítségére - egyik vezetőjüket, Puczi Bélát 29 évvel ezelőtt fogta el a rendőrség.

A PAX TV összefoglalója az alsózsolcai Protestáns Cigánymissziós Találkozóról

Visszatekintés a metodista, református, baptista, pünkösdi és evangélikus felekezetek februári eseményére.

Nagy szükség van a lélek általi színesedésre

A tavalyihoz képest kétszer annyi jelentkező, jó gyakorlatok megosztása, műhelymunkák, bizonyságtételek, új ismeretek – röviden ezek jellemezték a Cigánymisszió 2019-es lelkésztovábbképzését,...

Március 21. - A faji megkülönböztetés elleni küzdelem világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1966-ban nyilvánította március 21-ét az antirasszizmus nemzetközi napjává, hat évvel a dél-afrikai fekete lakosság ellen elkövetett mészárlás után.

A cigánymisszió elhívott, hűséges és alázatos koreai munkásai

Az évfordulók mindenkor a vissza- és az előretekintés alkalmai. Ezt törekszünk gyakorolni a cigánytestvéreink között végzett misszióban is. Ahogyan minden más területen, úgy itt is megjelenik a szívünkben a hálaadás, a bűntudat és az Úr további kegyelméért való könyörgés, a reményben induló esztendőben.

Párbeszédbe elegyedni a valósággal

Beszámoló a RefoRom, a JRSZ és a Párbeszéd Háza közös, "Dizájnerdrogok a szegregátumokban" címet viselő konferenciájáról.

Gyógyító erő az ukrán-orosz konfliktusban

Interjú George de Vuysttel, aki több mint húsz éve él Ukrajnában, 2015 óta pedig donyecki és luhanszki háborús övezetekben szervez kiengesztelődési szemináriumokat a szembenálló felek között.

Hegedűvel és puskával

A Nagy Háború elfeledett cigány katonái címmel vándorkiállítás nyílt a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen március 6-án.

Tragédiából áldás Krisztus keresztjén

Istenfélőként – és botcsinálta Józsefként – próbáljuk úgy élni az életünket, hogy negatív tapasztalatainkból motivációt nyerjünk a mindennapokra, bízva abban, hogy a múltban történtek egyszer gyümölcsözővé válnak. Mégis, amikor végigtekintünk az emberiség történelmén, gyakran ellentmondásba ütközünk, nehezen megértve Teremtőnk akaratát egy-egy szörnyűségben. 1994 áprilisa és júniusa között egymillió embert mészároltak le a közép-afrikai Ruandában lezajlott népirtás során, a hamuból kisarjadó kiengesztelődési szolgálat azonban gyökeresen változtatta meg a hutu és a tuszi népcsoportok kapcsolatát. Noha Magyarországon a többség és a kisebbségben élő romák közötti konfliktusok szerencsére nem fajultak idáig, évtizedek és évszázadok alatt rengeteg előítélet halmozódott fel bennünk, akár tudat alatt is, melyekkel foglalkozni kell. 2019 februárjában a harmadik hazai kiengesztelődési szemináriumra került sor Mátraházán az Országos Református Cigánymisszió szervezésében, először a szolgálat elindítói és a hazai trénercsapat vezetésével.

Megérteni a különbséget fájdalom és bűn között

Interjú Joseph Nyamutera ruandai lelkésszel, a nemzetközi kiengesztelődési szolgálat egyik oszlopos tagjával.

Megrázó szembenézni a fájdalmainkkal

Gyülekezeti tagok emlékei és élményei a harmadik magyarországi kiengesztelődési szemináriumról.