Egyéves a sellyei Biztos Kezdet Ház

Nemrég első születésnapját ünnepelte a Baranya megyei Sellyén, a Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Biztos Kezdet Ház.

Sellyén az elhivatott lelkész és az aktív gyülekezet közös elhatározására indított egyházunk 2017-ben tanodát, és 2018-ban Biztos Kezdet Házat, európai uniós forrásból. A tanodában jól felkészült szakmai csapat (fejlesztő pedagógus, programszervező, lelkész) dolgozik egy agilis, nagy tapasztalattal rendelkező szakmai vezető irányítása mellett. A gyerekek Sellyéről és közvetlen környékéről érkeznek, nagy örömmel délutánonként.

A 2018-ban indult Sellyei Biztos Kezdet Ház jól kiegészíti a tanodával elindított munkát, melyet a helyi és környékbeli anyukák szívesen látogatnak kisgyermekeikkel, mely elsősorban annak köszönhető, hogy az elkötelezett munkatársak otthonos, családias légkört alakítottak ki. 

A Biztos Kezdet Ház dolgozói, egyházunk munkatársai és a sellyei szülők, gyermekek nemrég közös ünnepséggel emlékeztek vissza az elmúlt egy év történéseire és tervezték a folytatást, amely izgalmasnak ígérkezik, hiszen az intézmény - a tanoda mellett - hamarosan új, korszerűbb épületben működik tovább.

Az eseményen részt vett Pál Tamásné sellyei helyettes lelkipásztor, Pandúr Ibolya, a Biztos Kezdet Ház szakmai vezetője, Gyurkovics Rudolfné Ilike, a tanoda szakmai vezetője, a Zsinat képviseletében Eperjesi Tamás felzárkózási ágazatvezető, Nagy Krisztina és Orsós Ferenc, a felzárkózási ágazat szakmai vezetői.

Mellettük elfogadta még a meghívást az ünnepségre az ormánsági Kákics egykori lelkészénének, Kiss Gézának az unokája is. A helyiek rövid műsorral és szeretetvendégséggel készültek az egyéves évfordulóra.